Bilskrot i Södertälje tar emot husvagnar

När en bil inte är körduglig längre kan man lämna den på en bilskrot i Södertälje. Förutom det är det möjligt att även ta med husvagnen till samma plats.

Kristina hade tjatat så länge på sin man om att forsla bort skrotbilarna som stod på tomten. Aron hade lovat att ta hand om det men inget hände. Han hade hela tiden ursäkter som gjorde att de blev kvar. Under vinterhalvåret snöade de över och när våren kom och smälte snön dök de upp igen.

Kristina visste att det inte fanns något maken skulle plocka från bilarna då allt måste vara förstört. Hon oroade sig dock för att de vätskor som fanns i bilarna skulle läcka ut när bilarna rostade. Vätskorna skulle hamna i marken och ner i grundvattnet, troligtvis även i deras egen brunn. Kristina, som var mycket miljömedveten, mådde dåligt bara av tanken.

Bilskroten får ett samtal

Så en förmiddag när maken hade åkt iväg för att göra ett ärende bestämde hon sig. Kristina plockade fram alla papper till bilarna och sedan ringde hon det numret hon hittat till bilskroten i området. Förutom att få dem att komma förbi och hämta bilarna skulle hon även fråga om de kunde ta husvagnen som även den stått länge.

Efter samtalet kände hon sig mycket nöjd. En bil från bilskroten skulle komma förbi och hämta både bilar och husvagn. De informerade henne om att de behövde alla papper vilket hon berättade att hon plockat fram. Dessutom behövde hennes make skriva på ägarbyte då det var han som stod på bilarna.

Bilskrot hämtar bilar

När maken kom hem berättade hon om den bilskrot i Södertälje som hon kontaktat. Kristina hade trott att han skulle bli arg men det blev tvärtom. Han blev riktigt jätteglad. Givetvis skulle han vara hemma när de kom och hämtade bilarna och husvagnen, sa han och gav henne en stor kram som tack för hjälpen.

Några dagar senare stod de och såg baksidan av lastbilen, som hämtat bilarna, åka ut från gården och försvinna. De såg sig omkring och båda log. En lättnad spred sig i luften och gårdsplanen hade återigen blivit öppen. Nu kunde de ta tag i gårdsplanen och verkligen se till att få det fint igen istället för den trista bilkyrkogård som den hade varit under det senaste året.