Hyr skåpbil i Göteborg vid flytt

Om du tänker flytta från exempelvis ett ytterområde och in till centrala stan, kan det vara fördelaktigt att hyra skåpbil i Göteborg och utföra flytten själv.

Du som någon gång flyttat en kortare sträcka känner igen problematiken. Ska du anlita en flyttfirma eller kan du hyra ett släp eller bil och ombesörja flytten själv? Att själv flytta kan ha flera fördelar. Det ger viss flexibilitet och flytten kan göras när det tidsmässigt passar. 

Om du är en försiktig general och helst vill packa och transportera ditt porslin själv, är det kanske bäst att du sköter flytten själv. Å andra sidan får du skylla dig själv om något går sönder. Det är självklart också bra om du har möbler som går att demontera så att de enkelt kan få plats i exempelvis en skåpbil.

Du tillhör den kategori av människor som vill göra det mesta själv. Ditt möblemang är inte så stort och din bokhylla kan du plocka ner i delar. Till råga på allt äger du inget piano. Och sträckan du ska flytta är inte särskilt lång. Du kan köra flera gånger med flyttgods. Allt talar för att hyra någon form av ekipage. 

Hyr skåpbil i Göteborg och kör själv

Du ringer en vän som du vet har dragkrok på sin bil. “Du vet att jag ska flytta och tänker hyra ett släp”, nämner du. “Du vill förstås låna min bil, men jag har ett mycket bättre förslag”, säger vännen. “Om du hyr en skåpbil, kan jag hjälpa dig med flytten, eftersom du behöver någon som kan hjälpa dig att bära möbler och packlådor”.

Du förstår att din vän är rädd om sin bil, men du accepterar givetvis hans erbjudande om flytthjälp. Han är dessutom en bra bilförare och han vill säkert köra skåpbilen. Han är dessutom duktig på att stuva en last, eftersom han i grunden är lastbilschaufför.

För att hyra en skåpbil i Göteborg finns det en uthyrningsfirma. Du bestämmer dig för storlek på skåpbil. Firman kan köra ut bilen till dig om du inte själv vill hämta den. Du bokar hyrtid och du tecknar försäkring med självriskeliminering.