Bilskrot med miljöansvar i Trollhättan

Den bilskrot som finns i Trollhättan är auktoriserad vilket är viktigt att veta när man lämnar sin bil för demontering. De lever upp till alla miljökrav och tar väl hand om alla delar på din bil.

Det låter kanske som att man bara slänger allt när man skrotar en bil med så är det inte. Allt som går att återanvända tas om hand. En del av de bilar som kommer in till en bilskrot i Trollhättan är ganska moderna men har blivit krockskadade och går inte längre att köra.

Då kan man ta tillvara många delar, däck och fälgar. De delar som är i gott skick säljs som reservdelar på bilskroten.

Det är lönsamt att lämna in sin bil till demontering. Man får 1500 – 2000 kronor när man lämnar. Kan man inte lämna den får man hjälp med transport till en bilskrot i Trollhättan. När bilen är där får man ett skrotningsintyg och avregistreras som ägare.

Man sparar på jordens resurser när man lämnar sin bil till en bilskrot i Trollhättan

En bil består till 65 – 70 procent av järn som går vidare till smältverk för att användas igen. Närmare tio procent är andra värdefulla metaller som till exempel aluminium och koppar. De kan också smältas ner och omformas för att användas igen.

Vätskor, som oljor och drivmedel i en bil, får inte komma ut i miljön. För att bli en auktoriserad bilskrot måste man visa att man tar det miljöansvar som krävs och hanterar det som är miljöfarligt på ett ansvarsfullt sätt.