Bilvärdering – hur mycket får du för din bil?

Att man byter bil är naturligt och kan komma av flera olika skäl. Du kanske får familj och behöver en större bil, du kanske vill ha en bil som drar mindre soppa – eller du kanske drömmer om att ta steget mot en elbil. Oavsett skäl så säljer vi gamla bilar och investerar i nya. I samband med att man säljer en bil så finns det många saker att tänka på och en av de första detaljerna som dyker upp är givetvis: vad är bilen värd?

En bilvärdering är det första steget mot en försäljning och idag finns det också väldigt bra verktyg för att få en korrekt bilvärdering – utan att behöva lämna hemmet. Om du tänkt dig att byta in din bil – eller sälja den via en bilhandlare – så har dessa numera bra verktyg för bilvärdering online. Tjänsten är enkel att använda: du skriver in bilens registreringsnummer och sedan kommer en automatisk jämförelse att starta där andra modeller – liknande din – som sålts och där exempelvis miltal, utrustning och årsmodell vägs in som parametrar.

Detta system bygger på hur mycket andra bilar värderas till och det pris som din bil värderas till ligger – väldigt ofta – extremt nära sanningen. En värdering av bilen online ger dig, helt enkelt, ett väldigt bra hum om hur mycket din bil kan säljas för – och således även hur pass mycket pengar du har att lägga på den nya bilen.

Följ upp din bilvärdering

Givetvis så är det också viktigt att verifiera den första bilvärdering som ges också. Din bil kan vara i ett bättre – eller lite sämre – skick än de andra som ligger ute till försäljning. Ska du sälja via den bilhandlare du utfört värderingen hos så följer denna upp med en mer fysisk värdering också och där den kunniga personalen, manuellt, går igenom bilen och tittar närmare på detaljer som kan vara avgörande för slutpriset.

Då denna värdering är slutförd så är du också redo för nästa steg: att sälja din bil – till rätt pris! – och påbörja jakten på en ny. Inte sällan så hittar du den bilen hos samma bilhandlare där din bilvärdering just ägt rum.